podróże, wyprawy, relacje
ARTYKUŁYKRAJEGALERIEAKTUALNOŚCIPATRONATYTAPETYPROGRAM TVFORUMKSIEGARNIABILETY LOTNICZE
Geozeta.pl » Spis artykułów » Europa » Piknik nad Škocjanske Jame.
reklama
Wilhelm Karud
zmień font:
Piknik nad Škocjanske Jame.
artykuł czytany 2859 razy
Pstrąg w sosie czosnkowym.
5 dorodnych ząbków czosnku miażdżymy, dokładnie ucieramy z solą i odrobiną oliwy. 70 dkg pstrąga - dzwonka lub filety - nacieramy tą masą dokładnie i układamy w wysmarowanym oliwą żaroodpornym, szklanym naczyniu. Kawałki ryby można obsypać dodatkowo wiórkami masła. Piec 20 - 25 minut w temperaturze ok. 200 st. C. W tym czasie przygotować na patelni sos z roztopionego masła, odrobiny zaprawy sojowej /może być sos lub olej/, kilku nie obranych ząbków czosnku, pieprzu, soli i szczypty kolendry. Podpieczoną rybę podlać połową sosu i dopiec chwilę bez przykrycia. Resztę sosu używamy w czasie serwowania dania.
Strona:  « poprzednia  1  [2] 

górapowrót
podobne artykułyPrzeczytaj podobne artykuły
»  Nie tylko na Triglav
górapowrót
kursy walutkursy walut
Słowenia (euro) 1 EUR =  4,61 PLN
[Źródło: aktualny kurs NBP]